Turn de 22 de etaje in Iasi Green Park

Topul celor mai înalte clădiri din Iași se va schimba în următorii 34 ani. Cel mai nou proiect privind construirea unei clădiri înalte a fost dezvăluit miercuri de Primărie: un turn de 75 metri (22 etaje) în Tătărași, în complexul Iasi Green Park. Imobilul va fi și cel mai înalt bloc exclusiv de locuințe.  Turnul de 75 metri va fi construit în extinderea actualului ansamblu, spre strada Aurel Vlaicu. Regimul de înălțime este subsol, parter, mezanin și 22 etaje.

Deocamdată, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) este în fază de consultare publică. Potrivit planului, investitorul (Inter Doga GMBH) vrea să construiască două clădiri (una cu 4 etaje și cealaltă cu 22 etaje), ambele cu locuințe colective, unite printr-o zonă cu parter, mezanin şi un etaj, funcţiunea fiind de servicii. În zonă ar urma să fie amenajate câteva sute de locuri de parcare, în condițiile în care suprafața desfășurată construită este prevăzută la 28.000 mp. Investitorul dispune de o suprafață de 8.000 mp.

„Din punct de vedere urbanistic, s-a pus problema de a avea un reper pentru această zonă. Va fi o clădire vizibilă, aceasta a fost şi ideea, pentru că poziţia ei este, de fapt, în axul străzii Vasile Lupu, stradă care se termină, cumva, fără niciun fel de reper în axul lui. Am găsit această oportunitate de a îmbina aceste două lucruri, de a rezolva o problemă de urbanism la nivelul circulaţiei majore din Tătăraşi, şi va fi creat un reper pentru această zonă care să contureze finalul ansamblului Iasi Green Park“, a declarat arhitectul Mihai Codreanu.

Sursa: www.apix.ro